Wij zijn Streek

Half oktober 2017 hebben wij de deuren van Streek geopend. Horeca-ondernemers Moniek Spruit en Stefan Kroezen en horeca-ondernemer en chef-kok Jordi Kerkdijk hebben gekozen om het monumentale pand aan de Markt in Culemborg in te zetten voor de brasserie. Uitgaan in een stads omgeving was niet mogelijk in Culemborg. Daarnaast wonen er in de stad heel veel jonge gezinnen met kinderen, en komen er met de vele bouwprojecten steeds meer bij. Tijd dus voor Brasserie Streek.

Jordi en zijn team willen vooral dat mensen genieten van lekker eten en drinken. Er is gekozen voor een inrichting die uitnodigt om er langer te zitten dan een kopje koffie. Brasserie Streek heeft met zijn prachtige inrichting het gevoel van een huiskamer waar iedereen welkom is. Daarom is gekozen om achterin de zaak een grote indoor speeltuin te bouwen. Volledig geluiddicht en met een enorme glazen wand, zodat ouders of verzorgers hun kinderen volledig in de gaten kunnen houden. ‘We willen absoluut geen speelparadijs zijn, zoals je die vindt op veel industrieterreinen met alleen patat en een frikandel. We willen een kindvriendelijk restaurant zijn waar spelen een onderdeel van is, maar niet het hoofddoel.’

Brasserie Streek is gevestigd in Culemborg, maar ziet ook graag mensen uit de omgeving naar het restaurant komt. De toevoeging van een indoor speeltuin maakt het ook aantrekkelijk voor gasten uit Beesd, Beusichem, Tiel, Leerdam of Nieuwegein en Utrecht om naar onze brasserie te komen. Parkeren kan om de hoek en de NS laat elk kwartier een trein stoppen op het station. Je wandelt in een kleine 10 minuten naar het centrum. Bent u niet goed ter been, dan is er een ticket bij het stadskantoor te koop, voor €1 mag u de markt oprijden, iemand afzetten en vervolgens de auto parkeren. Binnenkort zijn de tickets ook via een e-shop te koop.

Duurzaam restaurant

Duurzaam houtskool

Het houtskool dat in Nederland wordt verkocht is over het algemeen afkomstig van illegaal gekapt hout. Dat wordt in de open lucht verbrand en vervolgens overgoten met chemicaliën. Bij Brasserie Streek doen we dat anders. Wij bakken onze malse biefstukken, worstjes en kippetjes op een verantwoorde manier op het allerbeste Europese houtskool van het beste traceerbare FSC© hout; vrij van vervuiling en duurzaam geproduceerd met respect voor mens én milieu.

Restaurant zonder gas

De keuken van Brasserie STREEK is een blikvanger wanneer je binnenkomt. De chefs begroeten je vanuit de open keuken. Je treft er geen gasfornuis aan, maar enkel houtskoolbarbecues en enkele electrische kookplaten, gevoed met groene energie. Dat is een heel bewuste keuze. We laten graag zien dat duurzaamheid een keuze is, ook aan jongere generaties. Eerlijk is eerlijk, zij zijn zich er vast nog niet echt van bewust, maar we geven wél een voorbeeld. Hoe klein dat ook is.

Groene warmte

Bij Streek hebben we de overtuiging dat je de wereld leent van de volgende generatie. Van die kindereren die heerlijk bij ons komen spelen! Zorgvuldig met de aarde omgaan is daarom van groot belang. We dragen ons steentje bij door onze wijze van verwarmen en ventileren. Volledig electrisch en op groene stroom. Ook is al onze verlichting LED. Heb je al gelezen over ons duurzame houtskool en het ontbreken van gas in onze brasserie? Aan Brasserie Streek zal het niet liggen: wat ons betreft kan Culemborg het doel om in 2040 klimaatneutraal te zijn halen!

Het enige gas dat nog aanwezig is bij ons is het koolzuur dat we toevoegen aan de lekkerste biertjes van het vat!

Over Streek

Niet alleen is het eten dat we in Culemborg in onze brasserie serveren zo veel mogelijk afkomstig van duurzame teelt en diervriendelijke vleesleveranciers. Brasserie Streek denkt ook om het milieu op gebied van energie en bijproducten.

Onze huisregels

Iedereen is welkom bij Brasserie Streek. Wij hebben wel een paar kleine huisregels, omdat we willen dat alle gasten ongestoord kunnen genieten. Streek is een kindvriendelijk restaurant, dat betekent niet dat er geen rekening gehouden dient te worden gehouden de andere gasten.
De twee belangrijkste regels voor kinderen in het brasserie gedeelte:

Wij spreken de kinderen en verzorgers erop aan als het kind zich niet aan de regels houdt en rekenen op je begrip als dat gebeurt. We weten dat wij niet de verzorgers zijn, maar doen dat om de sfeer fijn te houden.

Ook huisdieren zijn welkom bij ons. Er staat voor de hond altijd een bak vers water klaar!